На Кіровоградщині доступність мобільного зв’язку складає 90% — Держспецзв‘язку

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: pixabay.com

У Кіровоградській області доступність базових станцій мобільного зв’язку перевищує 90% від їх загальної кількості. Про це йдеться на офіційній сторінці Держспецзв‘язку у Facebook.

Найкраща ситуація з забезпеченням мобільним зв’язком також у Чернівецькій, Черкаській, Хмельницькій, Сумській, Рівненській, Полтавській, Дніпропетровській, Житомирській і Закарпатській областях.

Складнощі з зв’язком можуть відчувати жителі Одеської області, де доступними були майже 70% базових станцій мобільних операторів. У Запорізькій області доступність мобільного зв'язку українських операторів складає майже 50%.

У решті регіонів доступність мереж коливалася від 70% до 90%. Поступово відновлюється мобільний зв'язок на нещодавно деокупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини.

"Водночас під час імовірних аварійних та планових відключень електропостачання подекуди можуть виникати труднощі з доступом до мережі операторів. У таких випадках можна використовувати Національний роумінг – можливість телефонувати та надсилати смс із мережі іншого оператора. Для цього в налаштуваннях вашого телефону треба вимкнути функцію автоматичного вибору мережі та підключитися до однієї з доступних", — йдеться у повідомленні.

Що відомо

24 листопада по всій Україні працювали майже 44% базових станцій зв‘язку, найгірша ситуація спостерігалась у Миколаївській, Кіровоградській та Харківській областях. Це пов'язано з ракетним обстрілом критичної інфраструктури, які здійснили військові РФ 23 листопада.

Новости Украины