Очна, дистанційна, змішана форма. Як навчатимуться з понеділка школярі Кіровоградщини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

ілюстративне фото Pixabay

У Кіровоградській області з 24 листопада школярі перебували на канікулах через відсутність електро- та водопостачання. Про це Суспільному розповіла директорка обласного департаменту освіти і науки Ельза Лещенко. Суспільне дізнавалось, як навчатимуться учні з понеділка 28 листопада.

У Кропивницькому дві школи навчатимуться очно, шість – дистанційно, решта 30 – на змішаній формі. Це дані від керівниці міського управління освіти Лариси Костенко.

З 28 листопада організувати дистанційне навчання в олександрійських школах технічно неможливо, говорить міський голова Сергій Кузьменко. Тому у громаді відновлюють змішану форму навчання, враховуючи згоду батьків та наявність укриттів у навчальних закладах.

"До кінця війни ми не будемо відміняти дистанційну форму навчання. При вимкненні електроенергії школярі працюватимуть за асинхронною формою. Тобто, при відключенні світла задання учням даються на самостійне опрацювання. Після цього школярі надсилають свої матеріали на перевірку вчителям".

Зі слів Ельзи Лещенко, до блекаутуПрипинення енергопостачання в населений пункт, впродовж доби чи більше. у Кіровоградській області з 453 шкіл на змішаній та очній формах навчалися 63% школярів.

"Ми рекомендували канікули на два дні. Там, де немає укриттів, діти увесь рік навчаються на дистанційній або змішаній формах. Нині моніторимо ситуацію. Нові дані щодо навчання дітей будемо мати 28 листопада о дев'ятій ранку".

Що відомо

23 листопада через ракетний обстріл військовими РФ, близько 14:30 в Кіровоградській області вимкнули електроенергію. Повітряна тривога на території регіону тривала з 12:47 до 15:25. В обласному центрі не їздили тролейбуси, начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович закликав зробити запаси води.

Новости Украины