На Кіровоградщині вдвічі збільшили кількість патрулів, які слідкують за правопорядком

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У Кіровоградській області вдвічі збільшили кількість патрулів, які слідкують за правопорядком в регіоні. Зробили це через відключення електроенергії, зокрема, вуличного освітлення, через обстріли російськими військами енергосистеми України. Працюють 107 піших та автопатрулів – поліцейські, нацгвардійці, представники добровольчих формувань. Суспільне побувало на нічному патрулюванні з військовими національної гвардії.

Військові національної гвардії патрулюють територію міста. Кожен патруль має заздалегідь визначений маршрут, розповіла військова нацгвардії Віта. З її слів, слідкують за тим, щоб люди не курили та не вживали алкогольні напої у невстановлених місцях: "На службовий планшет нам надходять виклики стосовно крадіжок, бійок. Під час воєнного стану почали вживати алкогольні напої набагато частіше".

Нічні патрулювання відбуваються за відсутності вуличного освітлення після обстрілів російськими військовими об’єктів критичної інфраструктури.

За словами військової нацгвардії, там, де немає освітлення, є більша вірогідність скоєння злочинів: "Коли люди знають, що ми патрулюємо ці вулиці, вони заспокоюються, оскільки знають, що ми можемо прийти їм на допомогу".

Допомагає нести службу патрульно-розшукова собака Гент. Це бойовий побратим – сказав військовий Денис: "Якщо правопорушник, який вчинив тяжкий злочин, тікає, я маю право застосувати собаку. Вона швидше дожене ніж я у цьому обмундируванні. Або якщо він втік з поля зору, собака по сліду може його знайти".

Поряд з патрульними на вулиці почувається безпечніше, сказав кропивничанин Дмитро Стрельченко: "Коли ми бачимо, що безпека на вулиці гарантується людьми у формі, які знають, що робити в будь-якій ситуації, відчуваємо себе в безпеці".

Як розповів нацгвардієць Олександр, з порушниками комендантської години спілкуються щоночі. За ніч виявляють до десяти порушників: "Питаємо у людини, куди вона прямує, чому порушує комендантську годину. Якщо їде кудись, повинен показати квиток. Якщо громадянин у стані алкогольного сп’яніння або поводить себе з викликом, привертає до себе увагу, ми також перевіряємо документи. Якщо людина жодним чином не реагує на зауваження, викликаємо наряд поліції".

Кількість патрулів змінюватимуть в залежності від безпекової ситуації.

Новости Украины