На Кіровоградщині облаштовують 321 пункт незламності

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У Кіровоградській області облаштовують 321 пункт незламності. Там можна підзарядити телефон і зігрітися. Суспільне побувало у мобільному і стаціонарному пунктах у Кропивницькому.

Мобільні пункти

В регіоні є 17 мобільних пунктів незламності. Їх у наметах облаштували рятувальники. Три з них – у Кропивницькому. Крім того, пункти діють у кожному з 32 підрозділів служби з надзвичайних ситуацій в регіоні, розповіла речниця служби Оксана Мачак: "Будь-яка людина може звернутися до нашого підрозділу, зігрітися, випити чаю та зарядити телефон. Маємо підключений інтернет".

Суспільне Кропивницький

Пункт, що облаштували біля ринку "Колгоспний" – найбільший в місті. Тут встановили три намети. Перший – для психологічного розвантаження, у другому можна зарядити телефон, у третьому – випити чаю.

Суспільне Кропивницький

Стаціонарні пункти

У Кропивницькому діє 13 стаціонарних пунктів. Один з них – у мікрорайоні Новомиколаївка. Його облаштували в укритті. Володимир Заводнов своїми силами встановив тут десять розеток, зробив електропостачання, для обігріву змайстрував дві пічки. Є запас води, столи, лавки, чайник. Розповів, що бракує палива, дров, генератора, столів та лавок. Також потрібно відремонтувати туалет.

Зі слів чоловіка, пункт ще не дооблаштували, а відвідувачі вже були: "О 10:00, коли увімкнули світло у нашому будинку, тут були вже майже 25 людей. У сусідніх багатоповерхівка електропостачання не включили, тож кропивничани приходять заряджати свої пристрої".

Встановити у пункті пічки допоможуть працівники житлово-експлуатаційної організації №1.

Суспільне Кропивницький

Пункти незламності – це пункти обігріву з додатковим облаштуванням, що повинні забезпечити першочергові потреби населення у разі повного блекауту, говорить заступниця голови обладміністрації Катерина Колтунова. За її словами, мобільні пункти незламності працюють з 23 листопада. Стаціонарні відкривають після відключень електроенергії більше, ніж на добу.

Що відомо

23 листопада через ракетний обстріл військовими РФ, близько 14:30 в Кіровоградській області вимкнули електроенергію. Повітряна тривога на території регіону тривала з 12:47 до 15:25. В обласному центрі не їздили тролейбуси, начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович закликав зробити запаси води.

Новости Украины