На лінії фронту з’явиться медичне обладнання для надання невідкладної допомоги

Завдяки допомозі партнерів Запорізької обласної ради та волонтерів для військового госпіталю вдалося придбати та доставити хірургічний контейнер, який відправлять до зони бойових дій.

В польових умовах медичний вагон зможе замінити невелику операційну. Його дообладнають та укомплектують лікарськими препаратами. Він дуже необхідний на лінії фронту для надання невідкладних операцій, коли часу й можливостей для евакуації пораненого не має, — зазначають військові лікарі.

Перший заступник голови обласної ради Людмила Любім поділилася, що придбати, а потім доставити хірургічний контейнер до Запоріжжя було непросто, тож до реалізації проєкту долучилося багато небайдужих людей. Зокрема, голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк і наші колеги з Дрогобича, президент Міжнародного благодійного фонду допомоги дітям сиротам «Надія» Руслан Пікашев, директор ТОВ «Мотронівський ГЗК» Олександр Лазніков, директор гірничотранспортного виробництва ТОВ «Мотронівський ГЗК» Володимир Лисенко, депутатка обласної ради Валерія Матвієнко, комунальні служби міста Запоріжжя та багато інших, — зазначила Людмила Любім.

Своєю чергою голова Запорізької обласної ради Олена Жук подякувала партнерам та колегам по депутатському корпусу за підтримку та єдність:

— Це дуже хороший подарунок військовим медикам до професійного свята. Дякую всім, хто долучився до реалізації проєкту. Дякую лікарям військового госпіталю, всім медикам, які сьогодні рятують життя наших бійців, особливо на лінії фронту. Більше добрих справ – на крок ближче до перемоги!, — прокоментувала Олена Жук.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины