На очах автівка злетіла з дороги та перекинулася: рятувальник поза роботою врятував життя людині (ФОТО)

ФОТО: ДСНС Львівщини

У пресслужбі Державної служби надзвичайних ситуацій розповіли історію, як проста небайдужість врятувала життя людині. 29 травня був звичайний ранок, коли Юрій Василишин, старший лейтенант служби цивільного захисту, здав своє добове чергування та повертався додому.

«Юрій вже звик до непередбачуваних ситуацій, так як працює начальником відділення в 46-му державному пожежно-рятувальному пості м.Ходорів Львівської області, і завжди готовий допомогти. Але цього разу його небайдужість виявилася особливою, адже подія трапилась в неробочий час», — йдеться у повідомленні ДСНС.

Фото: ДСНС Львівщини

Коли Юрій їхав дорогою біля села Дем’янка-Надністрянська, Стрийського району його погляд раптово зупинився на автомобілі, що на очах у чоловіка злетів з дороги та перекинувся. Без вагань Юрій, зупинився і вийшов зі свого авто, щоб допомогти.
Він підійшов до автомобіля і швидко оцінив ситуацію. Потерпілий чоловік, потребував допомоги. Юрій не зволікав використовуючи свої навички та досвід витягнув чоловіка з автомобіля, також відключив акумуляторну батарею авто, щоб уникнути будь-якої небезпеки виникнення пожежі чи вибуху.

Зателефонував до Служби порятунку «101», повідомив про аварію. Чоловік чекав на прибуття екстрених служб, після чого передав травмованого водія медикам.

Фото: ДСНС Львівщини

«Ця історія нагадує нам, що небайдужість — це палке бажання змінити світ на краще, починаючи з дрібних, але значущих вчинків», — зауважили рятувальники.

Джерело

Новости Украины