На Полтавщині може зрости вартість водопостачання та водовідведення: коли буде подорожчання

За інформацією: Суспільне Полтава.

ФОТО: pexels.com (ілюстративне)

У двох підприємствах Полтавської області, які займаються постачанням та відведенням води, можуть зрости тарифи на послуги. Про це повідомили на офіційному сайті Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Коли та для яких споживачів подорожчає водопостачання і відведення

Рішення про зміну тарифів для 34 підприємств водопостачання та водовідведення в Україні НКРЕКП ухвалила 29 червня 2023. На Полтавщині це стосується послуг, які надають два підприємства, – "Полтававодоканал" та "Кременчукводоканал".

В обґрунтуванні на сайті йдеться про те, що коригування вартості водопостачання та водовідведення можуть впровадити 1 липня 2023-го року. Однак, зміни набудуть чинності, коли НКРЕКП оприлюднить відповідну постанову.

На скільки може подорожчати вода на Полтавщині

Згідно з обґрунтуванням, яке оприлюднили на сайті НКРЕКП, на зміну тарифів впливають, зокрема, обсяги реалізації послуг, збільшення витрат на електрику та оплату праці тощо.

В обґрунтуванні вказано, що для "Полтававодоканалу" тариф на водопостачання може складати 19 гривень 91 копійку, а на водовідведення – 17 гривень 13 копійок.

Згідно з даними на сайті підприємства, нині споживачі за кожен кубометр води сплачують:

  • 16,488 гривні за водопостачання;
  • 17,28 гривні за водовідведення.

Для "Кременчукводоканалу" водопостачання може коштувати 16 гривень 27 копійок, а водовідведення – 18 гривень 3 копійки. На сайті установи вказані такі чинні ціни:

  • 14,3 гривні на водопостачання;
  • 17,5 гривні на водовідведення.

Поки зміни не вступили у силу.

Як змінювалися тарифи на воду у Полтаві

Із початку 2022-го вартість кубометра води у Полтаві замість 32 гривень 60 копійок складає 33 гривні 77 копійок, розповідав Суспільному заступник гендиректора "Полтававодоканалу" Микола Третяк.

До цього тариф на водопостачання та водовідведення у Полтаві змінювали 1 січня 2021-го року. Тоді він склав майже 16 та майже 17 гривень відповідно. А 2020-го вартість кожної з послуг була майже 13,5 гривень.

Новости Украины