На Сумщині започатковано обласну спортивну премію за заслуги та досягнення у кінному спорті «Золотий мустанг»

З цього приводу в обласній раді останнього понеділка лютого відбулося справжнє спортивне свято.

«Депутатський корпус завжди з радістю допомагає спортсменам. І часто нам є чим пишатися. Так, наш комунальний заклад – кінно-спортивна ДЮСШ – унікальний. Подібних лише три в Україні. Особливо серйозні зрушення ми відчули, коли понад рік тому школу очолив наш колега – депутат обласної ради Олександр Стрельченко. Я неодноразово бував у ДЮСШ і на змаганнях, і з робочим візитом. Бачив, як змінилася школа і ззовні, і зсередини. За минулий рік з обласного бюджету було виділено понад 4 млн грн. Куплені коні, зроблений ремонт приміщень, стайні. Нещодавно надійшла ще одна ініціатива від директора кінно-спортивної ДЮСШ Олександра Стрельченка – про запровадження премії «Золотий мустанг». Вона започатковується вперше в області задля того, аби мотивувати спортсменів досягати результатів і популяризувати кінний спорт на теренах Сумщини», — звернувся до присутніх голова обласної ради Володимир Токар. Він подякував спортсменам, тренерам і всім, хто працює в ДЮСШ, а, значить, уболіває за спільну справу.

Володимир Миколайович побажав перемог та вручив грамоти кращим спортсменам, тренерам і ветеринарному лікарю.

З вітальним словом до кінників звернулася директор Департаменту освіти і науки ОДА Вікторія Гробова. «Започаткувати таку премію неможливо без поклику душі і серця. Дивлячись на вашу команду – вражаєшся! Ви всі згуртовані, красиві, граціозні, вболіваєте не лише за свій результат, а й за стан здоров’я та настрій партнера. Я впевнена, що ви гідні представляти Сумщину на міжнародних змаганнях», — сказала у своєму слові посадовець.

Щирі вітання приймали спортсмени та їх тренери від голови Відділення НОК України в Сумській області, срібної призерки Олімпійських ігор з біатлону Олени Петрової, голови управління молоді та спорту Сумської ОДА Євгена Походні, керівника обласного відділення Комітету фізвиховання та спорту Владислава Маслова, депутата обласної ради Миколи Березіна і, звісно, директора кінно-спортивної ДЮСШ, депутата обласної ради Олександра Стрельченка.

Присутні говорили, що мить нагород – коротка, а за нею стоять довгі роки наполегливої праці спортсменів, тренерів, батьків, лікарів. Висловлювали особливу подяку обласному депутатському корпусу за підтримку та допомогу спортсменам Сумщини.

Олександр Стрельченко розповів, що ідея мати свою обласну премію виникла після проведення Чемпіонату області з кінного спорту. «Стало зрозумілим, що спортсменів треба ще більше мотивувати. Тож ми вирішили започаткувати премію і обирати переможців винятково за кількістю набраних очок», — розповів керівник ДЮСШ.

Він подякував усій команді, яка працює в кінно-спортивній школі, й наголосив, що заклад отримав друге дихання завдячуючи підтримці Володимира Токаря і депутатського корпусу. Він вручив гостям календарі з фотознімками сумських чемпіонів. Натомість Президент федерації кінного спорту в Сумській області Михайло Цаплієнко подарував Олександру Стельченку картину з зображенням коней.

Завдяки підтримці обласної ради в Сумській кінній ДЮСШ нині успішно опановують мистецтво верхової їзди понад 130 юних спортсменів. Тут є 78 коней, з яких 25 – приватної власності.

Спортсмени говорять про прекрасний колектив, якісні умови в ДЮСШ для тренувань та утримання коней, важливість тандему між спортсменом та його партнером. Бо кінний спорт – це робота в парі. Тож коли є хоч якась недовіра, то результатів годі й очікувати.

Источник

Новости Украины