На відбудову найбільшої бібліотеки Харкова потрібно щонайменше 100 мільйонів гривень

Збір оголосило Міністерство культури.

У бібліотеці Короленка необхідно реставрувати фасад, вікна, книгосховище та рояль.

Міністерство культури та інформаційної політики України збирає гроші на відбудову Харківської державної наукової бібліотеки ім. Короленка. Необхідно зібрати шонайменше 128 мільйонів гривень. Про це повідомили в Мінкультури України.

«У суму 128 мільйонів гривень входить реставрація вікон, книгосховищ, фасаду будівлі та роялю. Також 8 мільйонів гривень із цих коштів ми витратимо на проведення науково-проєктних робіт, що визначать повний обсяг робіт необхідних задля відновлення будівлі», — розповіли у Мінкультури України.

Нагадаємо, бібліотека ім. Короленка постраждала внаслідок російського обстрілу 13 березня. У будівлі потрощені вікна, пошкоджені два книгосховища, головний корпус, вітражі та рояль. Як зазначили у Мінкультури України, на цьому роялі грав російський композитор Сергій Рахманінов.

Книги вціліли, але через порушення температурного режиму можуть зазнати пошкоджень. Фонди бібліотеки мають національне значення.

«Харківська державна наукова бібліотека імені Короленка — найбільша бібліотека Харкова й України, друга за обсягами книгофондів після Національної бібліотеки України імені Вернадського. Обсяг фондів бібліотеки складає 7 мільйонів примірників документів різними мовами. Це фонд національного значення, а також хаб цифрової освіти у Харкові», — зауважили у Міністерстві культури.

Стати патроном можна за посиланням.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України ПопереднійНаступний

Як писав UA-NEWS.in.ua, Святослав Вакарчук став першим благодійником проєкту «Збережіть українську культуру». Співак передав на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, який обстріляли окупанти в травні, 350 000 гривень.

Джерело

Новости Украины