Росія знищила ракетами підприємство, яке очолює харківська депутатка

Аліна Мустафаєва оцінює збитки у сотні тисяч доларів.

Загарбники звітували, що били по підприємству з виробництва снарядів для американських реактивних систем залпового вогню HIMARS. Насправді там виготовляли зарядні станції для електромобілів. 

Російські військові завдали ракетний удар по Київському району Харкова близько 23:10 2 листопада. Пошкоджено підприємство та автомобільну техніку на його території. Попередньо, окупанти обстріляли Харків ракетами типу С-300 з Бєлгородської області. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура. 

Ракета впала на територію підприємства «Автоентерпрайз», що спеціалізується на виготовленні зарядних станцій для електромобілів. Про це в коментарі кореспондентові «Думки» сказала операційна директорка компанії Аліна Мустафаєва.

Вона наголосила, що внаслідок ракетної атаки підприємство та виробничі цехи зазнали значних пошкоджень. Крім цього, знищений тролейбус, який розробники мали намір модернізувати, і близько пʼяти автомобілів підприємства. Директорка оцінила збитки в сотні тисяч доларів.

Фото: Харківська обласна прокуратура

«У нас, крім виробництва, є ще розробники, конструктори тощо. Це наш проєкт. Ми для нашого міста хотіли модернізувати тролейбуси, щоб вони були із автономним запасом ходу, без тролей могли пересуватися містом, щоб місто не витрачало гроші на додаткові тролеї, розширюючи інфраструктуру. Він зруйнований повністю. Ще наші автомобілі, електромобілі, знищені. Це сотні тисяч доларів», — розповіла Мустафаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відбудову найбільшої бібліотеки Харкова потрібно щонайменше 100 мільйонів гривень

Коментуючи російські повідомлення про нібито знищення підприємства з виробництва снарядів для американських РСЗВ HIMARS, вона запевнила, що компанія «Автоентерпрайз» ніколи не виконувала військових замовлень, а ці заяви є маячнею.

«Тут, на території, я вас запевняю, взагалі з військовими моментами і близько нічого не відбувалося ніколи. Ніяких HIMARS, чи що там опублікували, ніколи не було ніякого виробництва боєприпасів для HIMARS тощо. Тут, як ви бачите, виготовляються зарядні станції для електромобілів. Ця компанія за екологію, сім років уже цим займалася. Рашистам треба хоч щось написати і прозвітувати, чому пішов удар по підприємствах. Начебто тут щось виготовляється. Але це повна маячня. Щось же їм написати треба. Були в них «жести доброї волі», «наступи назад», купа всього», — поінформувала операційна директорка компанії.

Фото: «Думка»

За словами Мустафаєвої, за останні тижні Харків обстрілювали ракетами двічі, і обидва рази ракети прилітали на «Автоентерпрайз».

Операційна директорка компанії зауважила, що всі збитки, нанесені обстрілами підприємству, будуть зафіксовані. У майбутньому Мустафаєва сподівається, що Росія через репарації відшкодує ці збитки. Під час учорашнього обстрілу на підприємстві ніхто не постраждав.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року в Харкові обирали шостого мера, ним став Ігор Терехов. Серед кандидатів була самовисуванка Аліна Мустафаєва. У 2020 році вона стала депутаткою Харківської міськради від «Слуги Народу». 

Джерело

Новости Украины