На відновлення житла для українців через United24 вже зібрано півмільярда гривень

На відновлення житла для українців через United24 вже зібрано півмільярда гривень

На державній благодійній платформі United24 відкрили новий напрямок – відновлення України. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у традиційному зверненні до українців.

— Відбулося сьогодні і відкриття нового напряму у нашій державній благодійній платформі United24. Цей напрямок – відновлення України. Тобто це генерація коштів для відновлення, зокрема, житла для українців на територіях, які постраждали від російських ударів та окупації, — повідомив президент.

За його словами, за один день через United24 мешканці понад 100 країн пожертвували на відновлення житла для наших громадян близько півмільярда гривень.

— Станом на цей день тільки через United24 зібрано вже близько півмільярда гривень від ста країн – для відновлення житла. Це відчутна допомога і місцевим громадам, і державі. Загалом завдяки державній фандрейзинговій платформі зібрано понад 10 мільярдів гривень. Дякую всім, хто допомагає Україні!, – сказав Зеленський.

Єдиний державний web-портал для збору пожертв на підтримку України United24 був створений у травні за рішенням Кабміну. Амбасадорами платформи вже стала низка відомих осіб, серед них — екс-головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, українська тенісистка Еліна Світоліна, американський інді-рок-гурт Imagine Dragons, американський актор Лів Шрайбер, зірка «Зоряних війн» Марк Хемілл, боксер Олександр Усік та інші. Усі посли допомагають збирати кошти на підтримку українських військ.

Джерело

Новости Украины