На вихідних в Чернігівській області – сніжитиме. Водіїв попередили

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов з 14 по 15 березня.

За прогнозами синоптиків, по Чернігівській області з вечора суботи та у неділю очікується дощ з мокрим снігом та коливання температурних показників з плюса на мінус, що може спричинити ожеледицю на автошляхах.

Окрім того, на 14 березня Укргідрометцентр прогнозує посилення вітру до 15-20 м/с.

На час ускладнення погодних умов дорожнє господарство перебуватиме в режимі чергування. За необхідності техніка виконуватиме роботи з обробки покриття протиожеледними матеріалами.

Дорожники зверта.ться жо водіїв з проханням завжди враховувати погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінювати обстановку на дорозі.

«Просимо вас бути уважними та обережними за кермом при погіршенні погодних умов. Обирайте безпечну швидкість руху, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування та ризикованих маневрів, знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є тривалішим, і можна не встигнути вчасно зупинитися», — йдеться у зверненні.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Чернігівській області має цілодобову гарячу лінію:
(0462) 661-893 – зі стаціонарного
(095) 271-43-74 – з мобільного

На випадок погіршення погодних умов, на автошляхах області визначенні місця відстою транспортних засобів, де, за потреби, водії можуть перечекати негоду. 

Источник

Новости Украины