На Вінниччині бджоли вбили коня?

На Вінниччині у селі Красному посеред поля помер кінь. Місцеві кажуть, що його вбили бджоли. Про це на своїй сторінці у соцмережах пише Ольга Ковальчук.

Кореспондентам Вінниця.info Ольга розказала, випадок стався вчора, 24 квітня.

«Сусід купив коня 3 дні тому. Вивів його на пасовисько. Я була на городі. Почула крики і одразу побігла до сусіда. На землі вже лежав кінь, його поливали водою, а вся шкіра була у бджолиних жалах», — говорить Ольга Ковальчук.

За словами Ольги, на пасовиську було два коня. Один зміг зірватися і втекти. Орлик, так звали 5-річного жеребця, не зміг відірватися. Напевно, його покусали десятки бджіл, бо неподалік пасічники вивезли дуже багато вуликів.

«Уявіть, два тижні були дощі. Зараз усе масово квітне. Бджолам не було що їсти, а розплід треба готувати. Напевно, тому вони зараз такі агресивні», — додає Ольга Ковальчук.

Ольга розказала, тварина померла буквально за дві години. Врятувати її не змогли.

Власник Орлика вже звернувся із відповідними заявами у ветеринарну службу та до поліції. Ольга говорить, з усіх пасічників, чиї вулики там були, на випадок відреагував лише один, офіційно зареєстрований.

«Ми переконались, що це не його бджоли вбили Орлика, бо у тої пасіки траєкторія польоту нижча на метрів 500 і у вуликах було багато бджіл», — говорить Ольга Ковальчук.

Редакція Вінниця.info звернулась по коментар до фахового ветеринара. Євген Ткачик запевнив, бджоли дійсно можуть нападати на коней.

«Бджоли реагують на конячий піт. Завжди в селах раніше, де є пасіки, якщо землю обробляли кіньми, то це робили або рано вранці, або вже пізно увечері, бо бджоли нападають і жалять цих тварин. Напевно, в коня була сильна інтоксикація, тому він і помер. Насправді, щоб така велика тварина загинула, не треба багато бджолиної отрути», — говорить Євген Ткачик.

Власникам тварини ветеринар порадив звернутися до фахівців і зробити розтин, аби офіційно з’ясувати причину смерті коня. Селяни також викликатимуть відповідні служби, щоб перевірили кількість бджолиних сімей у вуликах. Тоді стане відомо, чиї комахи вбили коня.

На Вінниччині бджоли вбили коня?

На Вінниччині бджоли вбили коня?

На Вінниччині бджоли вбили коня?

Джерело

Новости Украины