На Вінниччині повідомили про підозру колишній директорці підприємства, дії якої завдали збитків на суму понад 1 мільйон гривень

На Вінниччині повідомили про підозру колишній директорці підприємства, дії якої завдали збитків на суму понад 1 мільйон гривень

У Вінницькій області повідомили про підозру колишній директорці підприємства, дії якої спричинили нестачу понад 40 тонн продукції на загальну суму понад 1 200 000 гривень.

Про це повідомили у поліції Вінниччини.

Слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури області повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість).

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що директорка підприємства особисто займалась укладанням договорів купівлі-продажу продукції та прийманням її на склад. Протягом 2018-2020 років вона жодного разу не проводила інвентаризацію продуктів, що згідно з чинним законодавством є обов’язковим та не контролювала їх наявність.

Таким чином, понад 40 тонн продукції, яка згідно накладної документації мала зберігатися у складському приміщенні-фактично відсутня.

Своїми діями керівниця завдала збитків товариству на загальну суму 1 мільйон 291 тисячу гривень.

За вчинення такого правопорушення підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело

Новости Украины