На Вінниччині священник перейшов до ПЦУ, а згодом повернувся до УПЦ МП

На Вінниччині священик Ярослав Микитин повернувся в УПЦ МП після переходу в Православну церкву України. Ще 19 травня священник звертався до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням прийняти його у клір Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької єпархії УПЦ МП.

«Священик Вінницької єпархії протоієрей Ярослав Микитин приніс покаяння за ухилення в розкол (перехід до «ПЦУ») та разом з громадами повернувся до Української Православної Церкви», – йдеться у повідомленні.

Зі священика знята раніше накладена заборона у служінні. Отець Ярослав відновлюється на посаді настоятеля храмів Вознесіння Господнього с. Уланів, ап. і єв. Іоанна Богослова с. Рогинці, вмч. Димитрія Солунського с. Пагурці та Свято-Дем’янівській с. Чернятинці Хмільницького благочиння.

На Вінниччині священник перейшов до ПЦУ, а згодом повернувся до УПЦ МП

На Вінниччині священник перейшов до ПЦУ, а згодом повернувся до УПЦ МП

На цьому фото три тижні назад Митрополит Симеон приймає протоієрея Ярослава Микитина та парафії храмів

Раніше ми писали, що 27 травня Українська православна церква московського патріархату зібрала Собор у Києві щодо питань церковного життя, які виникли після початку повномасштабної війни рф проти України. Собор заявив про «повну самостійність і незалежність УПЦ».

Источник

Новости Украины