На Вінниччині в уродженця росії знайшли зброю та набої

На Вінниччині в уродженця росії знайшли зброю та набої

У 72-річного уродженця рф, який живе у Ладижинській територіальній громаді, що на Вінниччині, виявили зброю та набої. Ховав їх у підвальному приміщенні. Дозвільних документів та умов для зберігання зброї чоловік не мав, сказав, що то його сина.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Як розповів керівник відділу поліції №3 Гайсинського районного управління поліції Михайло Литвинов, в межах розслідування відкритого кримінального провадження слідчі провели обшук в домоволодінні жителя Ладижинської територіальної громади.

У підвальному приміщенні поліцейські виявили мисливський нарізний карабін та 14 набоїв армійського зразка калібру 7.62 х 39 мм.

З’ясувалось, що чоловік являється уродженцем російської федерації та на законних підставах перебуває на території держави згідно з посвідкою на постійне місце проживання.

Зі слів правопорушника, заборонені предмети належать його сину. Дозвільних документів та умов для зберігання зброї чоловік не мав. Вилучене направлено на експертизу.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Також працівники поліції склали на правопорушника адміністративні матеріали за ст. 191 КУпАП (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів).

Нагадуємо, що за незаконне придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, її застосування передбачено кримінальну відповідальність. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідних документів.

У разі виявлення заборонених предметів повідомляйте на лінію 102.

На Вінниччині в уродженця росії знайшли зброю та набої

Источник

Новости Украины