На Вінниччині заарештували командира роти за систематичне хабарництво

На Вінниччині командир роти з листопада 2022 року систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від підлеглих військовослужбовців за надання їм короткострокових звільнень від виконання обов’язків військової служби.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та заарештовано командира роти забезпечення за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Відтак, 9 квітня цього року, під час одержання другої частини неправомірної вигоди від підлеглого військовослужбовця, капітан був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуку, проведеного в його службовому кабінеті, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти в сумі 65 тис. гривень. 11.04.2023 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 241 тис. гривень.

На Вінниччині заарештували командира роти за систематичне хабарництво

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело

Новости Украины