На Вінниччині запрацює частина комплексів автофіксації порушень ПДР

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Камера автофіксації порушень ПДР. Фото: Вінницька міська рада

Два комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху запрацюють на Вінниччині з 11 серпня. Роботу ще одного, який не працював від початку повномасштабного вторгнення, відновлять. Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Вперше два спецобладнання увімкнуть на одній із міжнародних трас:

  • на 491 км+090 автодороги М-30, напрямок спрямування приладу — м. Умань;
  • на 490 км+890 автодороги М-30, напрямок спрямування приладу — м. Вінниця.

Відновить роботу комплекс у Вінниці — на проспекті Юності, 46. Напрямок спрямування приладу — вулиця Келецька.

Автофіксація порушень на дорогах запрацювала в Україні 1 червня 2020 року. З 28 квітня 2023 на Вінниччині запрацював комплекс на 404 км+640 автодороги М-30, напрямок спрямування приладу — м. Умань (обмеження швидкості 50 км/год). В обласному ж центрі відновили роботу камери фіксації швидкості, встановлені на вулицях Келецькій, 30, Пирогова, 61, Київській, 126 та 65.

Про наявність камери вказує дорожній знак, закріплений за десятки метрів перед нею, — розповів Суспільному речник патрульної поліції Віктор Постоловський. Камери працюють цілодобово. Інформація про порушення з фото автоматично передається на департамент Головного Управління патрульної поліції. Звідти через пошту або в застосунок “Дія” водієві приходить штраф. Розмір залежить від того наскільки перевищена швидкість.

"На автомобільній дорозі, яка позначена дорожнім знаком "автомагістраль", швидкість руху дозволяється 130 км на годину, на автодорогах, які мають відокремлені смуги, яка поділяє потоки, має бути 110 км на годину, на інших автодорогах 90, у населеному пункті 50 км на годину", — розповідає Постоловський.

Новости Украины