На Вінниччині змінили комендантську годину – триматиме до 5-ї ранку

Комендантська година на Вінниччині змінена. Відзавтра, 23 квітня, запроваджено новий час комендантської години — з 23.00 до 5.00.

Про це повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

«Прошу вірян відповідально поставитися до вимог воєнного стану під час відзначення Великодня у неділю, 24 квітня. І не ігноруйте сигнали повітряної тривоги.

Наша безпека — найголовніше», — Зазначив Сергій Борзов.

На Вінниччині змінили комендантську годину – триматиме до 5-ї ранку

Нагадаємо, під час комендантської години для громадян діють певні обмеження. У визначений час мешканцям області необхідно залишатися вдома, а в разі спрацювання сигналу тривоги – спуститися в укриття.

Громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу, для пересування населеним пунктом.

Контроль за дотриманням громадянами комендантської години здійснюється патрулями.

Комендантський патруль має право затримати людину і перевірити документи, аби з’ясувати, чи може вона перебувати на вулиці в цей час.

У разі необхідності правоохоронці можуть проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажів, службових приміщень і житла затриманих громадян. Якщо особа чинить опір, комендантські патрулі можуть застосувати зброю.

Під час комендантської години пересуватись містом можуть винятково ті, хто має відповідні перепустки. Це люди, які задіяні в критичній інфраструктурі.

Дозволяється перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях без перепустокправоохоронцям, які залучаються до здійснення заходів під час запровадження комендантської години, транспортним засобам спеціалізованого призначення, які виконують невідкладне службове завдання, за умови ввімкнення спеціальних світлових сигнальних пристроїв.

Як відомо, з 14 березня до 22 квітня на Вінниччині комендантська година тривала з 22.00 до 06.00.

Источник

Новости Украины