На урочистому закритті регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» вітали переможців

Сьогодні в виставковому центрі “Козак-Палац” відбулося урочисте нагородження переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». 

У заході взяли участь  заступник міністра МОН Олександр Костюченко, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Руслан Шиханов, директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна, фахівці та адміністрація групи Метінвест і компанії “Мотор Січ” та представники інших структурних підрозділів, компаній та навчальних закладів регіону.

Впродовж 19-20 січня в Запоріжжі проходили змагання за 8-ма компетенціями, а саме: 

  • токарні роботи;

  • електромонтажні роботи;

  • слюсарні роботи;

  • кладка цегли;

  • підйом і транспортування вантажів;

  • експлуатація та обслуговування залізничного транспорту;

  • перукарське мистецтво;

  • зварювальні роботи.

 За першість та можливість представляти Запорізький край на державному рівні змагалися учні місцевих закладів професійної та фахової передвищої освіти, робітники, що працюють. Взагалі до участі у запорізьких відборах подали заявки майже 100 осіб, але до виконання завдань було допущено 73 учасника.

Після двох днів запеклої професійної боротьби сьогодні відбулося нагородження переможців по кожній із компетенцій. 

Організатори WorldSkills Ukraine стверджують, що популяризація професійної освіти нині є пріоритетом на державному рівні.

Довідково.

Вперше Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine було проведено у 2016 році.  В Україні конкурс проводиться раз на два роки і направлений на учнів закладів професійної освіти та молодих кваліфікованих робітників.

Організаторами конкурсу в Україні є Міністерство освіти і науки, ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти” та Федерація роботодавців України. 

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины