На закарпатському кордонні затримали чоловіків із липовими документами

.

Двох громадян України, чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно перетнути кордон за підробленими документами, виявили в пункті пропуску «Вилок» прикордонники Мукачівського загону.

51-річний мешканець Запоріжжя під час перетину кордону окрім паспорта надав для перевірки військовий квиток та довідку про проходження військово-лікарської комісії, у яких інспектор прикордонного контролю виявив ознаки їх підробки.

Під час опитування чоловік не бажав зізнаватися, де він придбав «липові» документи, наполягаючи на їх дійсності, проте зовсім не орієнтувався у порядку отримання пред’явлених довідок.

Ще один військовозобов’язаний українець, 41-річний мешканець Харкова, надавши для перевірки такі ж документи з ознаками підробки, зізнався, що через знайомого знайшов ділків, які за 2 тисячі доларів США проставили йому підроблені штампи у військовий квиток та виготовили фіктивну довідку про проходження військово-лікарської комісії.

Про наявність у діях українців ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції.

Новости Украины