Найбільша зернова баржа в історії України на Кіровоградщині.

Набільша баржа причалила у Світловодську.

Ще 29 вересня у м. Ізмаїл була опущена на воду найбільша зернова  баржа в історії незалежної України. Довжина такого чуда техніки сягає понад 128 метрів. Що стосується вантажопідйомності, то її можливості сягають позначки 6 тис. тонн. Процес будівництва тривав протягом 7,5 місяців.

Ми збудували цю баржу для того, щоб зменшити рух на дорогах та для їх збереження

— саме так висловився голова державної адміністрації Андрій Назаренко.

Свою першу подорож баржа почала з Ізмаїла, а завершила сьогодні у Світловодську. Довжина робочої поїздки склала 900 км. Вона не самохідна, оскільки пливе за допомогою буксиру. За рік баржа може переправити понад 50 тисяч тонн зерна. Перша партія вантажу відправиться вже на наступному тижні.

Зустрічати прибуття з берегу завітали голова державної адміністрації Андрій Назаренко, директор товариства СП «Дунай сервіс» Станіслав Чімбер, директор товариства «Світловодський річковий термінал» та товариства «Гермес тренінг» Юрій Скічко та інші представники товариств та Світловодського терміналу.

Подібного на Україні раніше не було. Баржа була виконана у найкоротші терміни. Тож свій перший рейс вона розпочне на наступному тижні.

Кузьменко Сергій Анатолійович прокоментував дану подію:

Це крутий проєкт для України, адже для його реалізації було вперше задіяно судно-ремонтні заводи, що дає можливість не тільки відвантажувати грузи до Центру України і Придніпровської зони, але й інвестувати дохід в збереження доріг України. В 2021 році ми приступимо до реалізації нового проєкту.

Источник

Новости Украины