«Наш прапор з історією. Він в нашому серці»: херсонці зберегли український прапор, перебуваючи в окупації

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсон, мітинг проти окупації військами РФ. Фото: Сергій Старков

Херсонка Людмила Старкова, мати херсонського волонтера Сергія Старкова, 8 місяців окупації зберігала український прапор у схованці. Відео, яке жінка надіслала сину, обійшло соцмережі. Цей прапор Сергій Старков придбав у Львові 2015 року. З того часу бував з ним усюди, в тому числі ходив на мітинги в окупованому Херсоні.

За словами Сергія, коли росіяни зайшли у місто першого березня, він цей прапор узяв із собою у волонтерський пункт, який знаходився.

"Прапор був там зі мною до того моменту, поки до нас не увірвалися військові РФ. Мене вони побили, водили на розстріл, а дівчат допитували. З центру росіяни забрали всю їжу, гроші, що там лежали та техніку", — говорить чоловік.

Коли російські військові відпустили Сергія, він відніс прапор до своєї матері і попросив заховати. Сам через три тижні виїхав з Херсона:

"Всі дні, коли її відео було по всій країні, вона сиділа в Херсоні без зв'язку і навіть не знала, що вона людина дня в Україні була. Я дуже радий, що вона зберегла цей прапор. Це тепер стане нашою сімейною реліквією. Це прапор з історією. Наш прапор обожнюю і люблю. Він у нас в серці", — каже волонтер.

До війни Сергій Старков займався туризмом і був власником пансіонату на Арабатській стрілці. Чоловік обожнював свою справу і дуже скучив за туристами.

"Там зараз живуть військові РФ. Наскільки мені відомо, близько півтори тисячі. Це дуже багато. І це лише на моїй базі відпочинку. По всій Арабатській стрілці я навіть не можу уявити скільки їх", — розповів Сергій.

Зараз Сергій живе у Києві. Разом з благодійним фондом "Район номер 1" розбирає завали у звільненій Бучі та Гостомелі, займається відбудовою країни.

"Залучаємо міжнародні фонди. На ці гроші відбудовуються дахи, ставляться нові вікна. Уже спроєктували каркасний будиночок. Їх буде три", — розказав херсонець.

Зараз волонтер оформлює перепустку, щоб з гуманітарною місією потрапити до Херсона.

Новости Украины