Не залишиться без відповіді: СБУ зацікавилася піснями про Росію у Києво-Печерській Лаврі (відео)

збу, військові, церква Фото: скриншот | СБУ зацікавилася інцидентом із російською пропагандою в Києво-Печерській Лаврі

За словами глави відомства Василя Малюка, він не допустить проявів проросійської пропаганди в Україні з боку УПЦ МП в умовах повномасштабної війни країни з РФ.

Related video

У Службі безпеки України почали вивчати деталі інциденту в одному з храмів Києво-Печерської Лаври, де співали пісні, що вихваляють «російський світ». Інформація про це з’явилася на офіційній сторінці СБУ у Фейсбуці.

Як повідомили у відомстві, ця ситуація не залишиться без реакції у відповідь.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, розв’язаної Росією проти України, чекає на «пробудження матінки-русі», повинні розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», — заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Проросійська церковна служба у Києво-Печерській Лаврі: що відомо

Днями священик ПЦУ Михайло Омелян опублікував відео, на якому видно, як у храмі УПЦ звучить російська церковна пісня «Похвала Пресвятій Богородиці». У ній співається про Росію і «пробудження Русі».

Він повідомив, що отримав відео від випускника Київської православної богословської академії, який днями із друзями зайшов до храму Усіх святих печерських у Лаврі.

«Дзвін пливе, пливе над Росією, прокидається Матінка-Русь», — такі слова пролунали в українському храмі.

Нагадаємо, 31 жовтня на Кіровоградщині обшукали громаду УПЦ МП. Священнослужителі розповсюджували матеріали з проросійськими ідеями, у яких виправдовувалася анексія українського Криму.

Крім того, Фокус писав про те, що серед священиків УПЦ МП виявили 33 російські агенти та коригувальники вогню. Церкви Московського патріархату в Україні є ідеальним полем для ворожої резидентури, зазначили в СБУ.

Новости Украины