Неначе в Освенцимі. На Харківщині знайшли ще одну катівню

Катівня була обладнана в селі Піски-Радьківські на Борівщині.

Російські окупанти заживо закопували людей.

Після деокупації до поліції звернулися місцеві мешканці, які розповіли про катівню у підвалі одного з будинків у селі Піски-Радьківські (на південь від Борової, на лівому березі Осколу). Тут під часк тимчасової окупації росіяни утримували полонених — місцевих жителів та військовослужбовців Збройних сил України, зокрема учасників АТО. Слідчі оглянули місце. Фото та відео катівні опублікував начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«На даний момент поліції точно відомо про катування — закопування і викопування в землю заживо та застосування протигазу з тліючою тряпкою. Також у катівні знайдені фалоімітатор, коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками й лист з опитуванням одного з чоловіків, який був тут», — написав Болвінов у своєму Facebook.

Сусіди цього будинку постійно чули крики з підвалу, обладнаного під катівню. Поліція встановила прізвища, ім’я, по батькові військовослужбовців, над якими знущалися російські окупанти. Наразі встановлюють усі факти злочинів, що відбувалися в катівні.

Фото: Сергій Болвінов

Як писав UA-NEWS.in.ua, у місті Вовчанськ Харківської області окупанти облаштували катівню на території агрегатного заводу, штаб був у відділі поліції. Після звільнення Вовчанська поліцейські оглянули їх. На заводі утримували сотні людей з Вовчанська та сіл району. Багатьох із них не можуть знайти навіть після деокупації. Тут тримали ветеранів АТО, учителів української мови, держслужбовців, які не погодилися на співпрацю з окупантами.

Джерело

Новости Украины