Незначне потепління й опади: синоптики дали прогноз погоди на неділю, 17 березня

В Україні погода в неділю, 17 березня, буде відносно теплою, з плюсовою температурою вночі. Лише у Карпатах може бути несильний мороз до -1 градуса вночі (вдень до +4 тепла).

Синоптики Українського гідрометеорологічного центру поділилися свіжим прогнозом на офіційному сайті. Очікується, що по країні буде хмарно з проясненнями. Вітер південно-західний, у західних областях із переходом на північно-західний, 5-10 метрів за секунду.

На заході України, вдень також у Вінницькій, Житомирській і Київській областях – дощ (у Карпатах із мокрим снігом). На решті території останній вихідний тижня пройде без істотних опадів.

Вночі та вранці в південних і центральних областях є ймовірність утворення туману.

У середньому по країні вночі буде від +1 до +6, вдень від +8 до +13 градусів.

17 березня в Київській області буде хмарно з проясненнями. Вночі та в першій половині дня – без істотних опадів, у другій половині дня – дощ

Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура в регіоні у темний час доби від +1 до +6, у світлий – від +8 до +13. У Києві вночі від +3 до +5, вдень від +10 до +12 градусів.

Попередження про небезпечні погодні явища

Синоптики повідомили, що у зв’язку з відлигою значна сніголавинна небезпека (3 рівень) очікується 16-17 березня на високогір’ї Закарпатської й Івано-Франківської областей.

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх і великих лавин.

«Радимо утриматися від походів на високогір’я!» – закликали українців експерти.

Як писав OBOZ.UA, вихідні 16-17 березня принесуть в Україну теплу весняну погоду з температурою до +14 градусів. Однак у неділю в західних областях очікується похолодання. Там, а також у північних і місцями в центральних областях пройдуть дощі. З понеділка температура повітря впаде на 3-6 градусів, попереджала раніше синоптикиня Наталія Діденко.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины