Нова фаза протидії атакам РФ: Коваленко проаналізував удари по Україні за березень

Новая фаза противодействия атакам РФ: Коваленко проанализировал удары по Украине за март

Російські удари по Україні в березні 2024 року продемонстрували, що атаки стають дедалі витонченішими та прагматичнішими. Ворог знайшов баланс між системними ударами та масованим тиском у межах тих чи інших акцій. Водночас проблемою України надалі залишається обмежений потенціал ППО.

Про цей йдеться у матеріалі спільного проєкту OBOZ.UA та військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка.

Друга половина березня – період інтенсивних комбінованих ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі України. Росіяни застосовували дрони-камікадзе Shahed-136 та всю номенклатуру ракет, зокрема й унікальні гіперзвукові 3М22 "Циркон".

На початку березня окупанти регулярно влаштовували поодинокі запуски по території України, а у другій половині місяця почали завдавати масованих ударів та з обмеженим боєкомплектом ракет (від 21 березня – по Києву).

Якими ракетами РФ атакувала Україну в березні 2024 року

Здебільшого російські війська запускали ракети Х-59 та "Іскандер-М".

Основними цілями для атак ракетами Х-59 були Дніпропетровщина та Одещина. А ракети "Іскандер-М" ворог запускав переважно на Одещину, Миколаївщину та Донеччину. Результативність протидії ворожим цілям була практично нульова, оскільки в цих областях немає комплексів ППО, здатних перехоплювати балістичні ракети.

В публікації зазначається, що протягом березня війська РФ застосовували ракети зі складною траєкторією переважно по регіонах України, де немає засобів протидії. Тому із 242 ракет різного типу було перехоплено 134. Також надходила інформація про падіння щонайменше шести ракет без подальшої детонації.

https://tsn.ua/ato/analiz-obstriliv-za-berezen-2548138.html

Джерело

Новости Украины