Пришвидшить розвиток однієї хвороби: вчені зі США розповіли, кому не варто вживати оливкову олію

Ускорит развитие одной болезни: ученые из США рассказали, кому не стоит употреблять оливковое масло

Зокрема, в оливковій олії містяться вітаміни A, D, K, Е та одразу дві поліненасичені кислоти (омега-3 та омега-6), без яких людина не може обійтися. Вживання цього продукту позитивно впливає практично на всі системи організму – нормалізує вагу, сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину, покращує стан судин.

Однак як показало останнє дослідження вчених з Гарвардського університету, яке було опубліковане у виданні Harvard gazette, оливкова олія може бути небезпечною для онкохворих.

Ключовим елементом оливкової олії є олеїнова кислота, а вона, як показали результати дослідження, може спровокувати метастазування раку.

Як було виявлено вченими, злоякісні клітини накопичують саме з олеїнової кислоти захисну жирову оболонку і створюють її в лімфатичних вузлах. Це своєю чергою знижує захисні можливості нашого організму, що може стати причиною посиленого метастазування.

Водночас варто зазначити, що вживання оливкової олії не впливає на виникнення первинного раку.

https://tsn.ua/zdorovya/korysni-statti/prishvidshit-rozvitok-odniyeyi-hvorobi-vcheni-z-ssha-rozpovili-komu-ne-varto-vzhivati-olivkovu-oliyu-2539510.html

Джерело

Новости Украины