Новий сезон Ліги чемпіонів та Ліги Європи: дати матчів та жеребкування для українських клубів

Дати жеребкування та матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

/ imikino.rw

17 липня стартував новий сезон єврокубків. Попри те, що команди не закінчили виступи у попередньому. Коли стартують українські клуби та коли вони дізнаються імена своїх суперників – у матеріалі Спорт24.

Новий сезон Ліги чемпіонів та Ліги Європи буде особливим. Все через зміни, які внесла пандемія коронавірусу, повідомляє 24 канал.

До теми: Визначились команди УПЛ, які зіграють у плей-офф за право виступити в Лізі Європи

Для початку варто відзначити, що новий сезон стартує вже тоді, коли ще не визначилися переможці попереднього. В Лізі чемпіонів не зіграли ще навіть усіх матчів-відповідей 1/8 фіналу (вони заплановані на 7 та 8 серпня). Те ж саме і у Лізі Європи – там деякі команди навіть перших матчів 1/8 фіналу не зіграли. Однак до кінця серпня переможці будуть визначені. В УЄФА вирішили, що всі матчі, починаючи з чвертьфіналу, будуть складатися з однієї гри на нейтральному полі. Лігу чемпіонів дограють в Лісабоні, а Лігу Європи – в чотирьох німецьких містах. Фінал останнього відбудеться 21 серпня, а ім’я переможця ЛЧ всі дізнаються 23 серпня. 

Як відбуватиметься відбір у новий сезон

Відбірні раунди Ліги чемпіонів та Ліги Європи сезону-2020/21 складатимуться з одного матчу (окрім плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів). Жеребкування визначатиме, які клуби гратимуть на своєму стадіоні.

Календар Ліги чемпіонів-2020/21 цього року

  • Попередній раунд: жеребкування – 17 липня, матчі – 8 та 11 серпня.
  • Перший кваліфікаційний раунд: жеребкування – 9 серпня, матчі – 18/19 серпня.
  • Другий кваліфікаційний раунд: жеребкування – 10 серпня, матчі – 25/26 серпня.
  • Третій кваліфікаційний раунд: жеребкування – 31 серпня, матчі – 15/16 вересня.
  • Плей-офф раунд: жеребкування – 1 вересня, матчі – 22/23 та 29/30 вересня.
  • Груповий етап: жеребкування – 1 жовтня, матчі – 20/21 та 27/28 жовтня, 3/4 та 24/25 листопада, 1/2 та 8/9 грудня.

Календар Ліги Європи-2020/21 цього року

  • Попередній раунд: жеребкування – 9 серпня, матчі – 20 серпня.
  • Перший кваліфікаційний раунд: жеребкування – 10 серпня, матчі – 27 серпня.
  • Другий кваліфікаційний раунд: жеребкування – 31 серпня, матчі – 17 вересня.
  • Третій кваліфікаційний раунд: жеребкування – 1 вересня, матчі – 24 вересня.
  • Плей-офф раунд: жеребкування – 18 вересня, матчі – 1 жовтня.
  • Груповий етап: жеребкування – 2 жовтня, матчі – 22-го та 29 жовтня, 5-го та 26 листопада, 3-го та 10 грудня.
  • Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів-2020/2021 та 1/16 фіналу Ліги Європи-2020/2021 відбудеться 14 грудня поточного року.

Представництво України

Важливо! Україну в єврокубках представлятимуть п’ять клубів. Поки точно відомо, що «Шахтар» зіграє у Лізі чемпіонів. У кваліфікації турніру виступить «Динамо» як срібний призер. «Зоря» ж розпочне виступ з групового етапу Ліги Європи. А через сито кваліфікації пробиватиметься «Десна». П’ятий клуб визначиться у матчах плей-офф, фінал якого запланований на 29 липня.

«Шахтар», як чемпіон країни, отримав пряму путівку у груповий етап Ліги чемпіонів. Тож він розпочне виступи матчами 20 чи 21 жовтня, а своїх суперників у групі дізнається 1 жовтня.

Володар срібних нагород УПЛ «Динамо» стартує з третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Матч відбудеться 15 або 16 вересня, жеребкування перед тим 31 серпня. У випадку проходу в наступний раунд, то вже у плей-офф кваліфікації ЛЧ команда проведе два матчі 22/23 та 29/30 вересня.

Щодо Ліги Європи, то там виступлять три українські клуби. Бронзовий призер першості «Зоря» одразу потрапила до групового етапу, який розпочнеться матчами 22 жовтня (жеребкування груп – 2 жовтня).

Четверта команда УПЛ «Десна» стартуватиме з третього кваліфікаційного раунду. Матч запланований на 24 вересня. У випадку перемоги, на команду очікуватиме раунд плей-офф. В Лізі Європи він складається лише з одного матчу, і відбудеться 1 жовтня.

П’ятий представник України визначитися у матчах плей-офф УПЛ. Там зіграють «Олександрія», «Колос», «Дніпро-1» та «Маріуполь». Саме один з цих клубів і отримає путівку в єврокубки. Перші матчі між командами – 25 липня, фінал – 29 липня. Переможець цієї дуелі розпочне виступи з другого кваліфікаційного раунду, матчі якого заплановані на 17 вересня.

 

Источник

Новости Украины