Очолила відділ освіти в тимчасово окупованій Голій Пристані: за пособництво РФ судитимуть жительку Херсонщини

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

. Так звана «начальниця» відділу освіти окупаційної ВЦА Голопристанської громади Фото надала Тернопільська СБУ

За пособництво РФ судитимуть жительку Херсонщини, яка "очолила" відділ з питань освіти, культури, молоді та спорту в окупаційній ВЦА Голопристанської громади.

Про це Суспільному повідомив речник Тернопільського обласного управління СБУ Петро Королюк.

За його даними, слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 53-річної жительки тимчасово окупованого міста Гола Пристань, яка допомагала росіянам підпорядковувати освітян Херсонщини.

Вона добровільно погодилась "очолити" відділ з питань освіти, культури, молоді та спорту в окупаційній ВЦА Голопристанської міської територіальної громади.

Петро Королюк додав, на цій посаді примушувала педагогів до співпраці з окупантами. Особисто брала участь в організації та проведенні всеросійської акції "Письмо солдату", під час якої дискредитували владу України та формували у школярів "патріотичне" ставлення до військ РФ.

Тимчасово окупована Херсонщина. Діти на сцені одного з закладів освіти з прапорами РФ Фото надала Тернопільська СБУ

Також організувала низку зібрань працівників місцевих закладів освіти, на яких намагалася їх переконати підтримувати дії РФ. Під час головування на таких зборах активно розповсюджувала наративи російської пропаганди та залякувала педагогів, повідомив речник.

Обвинувачена переховується на тимчасово окупованій території Херсонщини, її оголосили у розшук. Їй загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше про підозру у колабораціонізмі повідомили 40-річній жительці Херсона, яка "очолила" так званий "відділ доходів Департаменту фінансів" окупаційної адміністрації Херсонщини.

Новости Украины