Очолив «громадську раду» при окупантах: херсонця судитимуть за колабораціонізм

За інформацією: Суспільне Херсон.

Молоток судді. Фото ілюстративне: Pexels

Жителя Херсона, який від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну співпрацює з російськими окупантами, судитимуть за колабораційну діяльність. Про це в Telegram повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Відомо, що обвинувачений обійняв посаду так званого "голови обласної громадської ради", створеної при окупаційній адміністрації Херсонської області. Він публічно підтримував проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території та брав активну участь у проросійських заходах, йдеться в повідомленні.

Справу вже передали до суду. За скоєне херсонцю загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше прокуратура повідомила, що за пособництво державі-агресору судитимуть жителя Степанівки Херсонської області, який обійняв посаду так званого "начальника" відділу у захопленій армією РФ колонії №90.

Також за організацію псевдореферендуму у Херсоні судитимуть так званих "голову" та "секретаря" фейкових виборчих комісій. Їм загрожує від 5 до 10 років в’язниці, з обмеженням прав від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без неї.

Новости Украины