Охтирський фаховий коледж на Сумщині відзначив 125-річчя

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

1 листопада один із найстаріших навчальних закладів міста Охтирка — фаховий коледж Сумського аграрного університету відзначив 125-ту річницю. З цієї нагоди організували студентську конференцію, екскурсію в музей закладу, переглянули тематичні виставки та альбоми випускників. Також у коледжі влаштували квест для студентів.

Змагалися близько десяти команд від різних навчальних груп, виконуючи теоретичні та практичні завдання.

Фото: Суспільне Суми

"125 років коледжу, проводять квести. Відкручували на прицепі сьогодні колесо, пускали трактора, виявляли поломки”, — розповів студент Віталій Мірошниченко.

“Дуже весело проходили події, ми брали участь у конкурсі, посіли перше місце, все сподобалось”, — поділився враженнями студент Роман Леонтьєв.

Фото: Суспільне Суми

У коледжі навчаються студенти не тільки з Охтирки та району, а із Полтавської та Харківської областей, розповіла заступниця директора закладу Олена Гавриш.

“Працюємо у звичному форматі, на сьогодні у нас навчаються понад 800 студентів на стаціонарі, 300 на заочному відділенні. Навчання здійснюється за сімома спеціальностями”, — додала Олена Гавриш.

Фото: Суспільне Суми

Історію коледжу нагадала викладачка історії Світлана Уткіна: “1 листопада 1898 року розпочалися заняття в нашому, як його тоді називали, Охтирському ремісничому училищі. Цей заклад проіснував до 1920 року, потім радянська влада змінила цю назву на Охтирську профтехшколу, яка проіснувала до 1929 року. В 30-х роках заклад готував спеціалістів для сільського господарства, називався Охтирський індустріальний технікум”.

Фото: Суспільне Суми

У 1943 році, коли звільнили Охтирку, навчання в закладі продовжилося. З 2003 року коледж підпорядковується сумському вишу.

“Чому ми не святкували масштабніше? Кожен день приходять звістки, що загинув чи то наш випускник, чи то взагалі кожного дня гинуть наші хлопці. Святкування проводитимемо після перемоги. Тому з тією кількістю дітей, що перебувають на очному навчанні, ми провели естафети, квести всілякі”, — пояснив директор Охтирського фахового коледжу Андрій Ставицький.

Фото: Суспільне Суми

Наприкінці заходу заступниця директора привітала всіх присутніх і вручила грамоти та солодощі.

Читати ще

Читати ще У Сумах відбувся ярмарок на підтримку ЗСУ

Новости Украины