Окупанти під час повторного удару убили у Харкові трьох рятувальників, які працювали з початку великої війни

Уночі загинули троє рятувальників і цивільна жінка.

Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу у Новобаварському районі.

Росія застосувала у Харкові тактику «подвійних ударів». Коли рятувальні машини приїхали на місце влучання ворожого «шахеда», пролунав повторний вибух. На місці загинули двоє співробітників ДСНС, один помер у швидкій.

Троє загиблих співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій працювали водіями, виїздили на виклики з початку повномасштабної війни. Через удар пошкоджені щонайменше три автівки ДСНС. Про це пише «Суспільне» із посиланням на мера Харкова Ігоря Терехова.

За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, уночі росіяни запустили по Харкову щонайменше 15 дронів, частину збила протиповітряна оборона. Харків та область перебували під російськими масованими обстрілами безпілотниками дві години — із 1:00 до 3:00.

У Харкові безпілотники влучили у Новобаварському, Слобідському та Салтівському районах. Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, у Новобаварському районі впали чотири дрони. Там пошкоджені житлові будинки, магазини, торговельні павільйони, аптеки, машини, медична установа. Під час ліквідації наслідків цього обстрілу загинули троє рятувальників, ще один рятувальник і поліцейський постраждали.

«Коли на місце приїхали профільні служби для ліквідації наслідків, стався повторний удар окупантів. Загинули троє рятувальників, ще один працівник ДСНС та один поліцейський отримали поранення», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Співробітники ДСНС урятували 67-річного чоловіка, який опинився під плитами перекриття на третьому поверсі будинку. 

«До цієї операції були залучені близько 10 надзвичайників. Вони за допомогою ручного гідравлічного інструменту та домкратів деблокували людину і передали медикам. На щастя, чоловік отримав незначні ушкодження», — розповіли у ГУ ДСНС.

Усього унаслідок атаки на Харків загинули чотири людини (одна цивільна жінка та троє рятувальників) і постраждали 12 людей, зокрема один поліцейський і медсестра. Троє постраждалих знаходяться у важкому стані, п’ятеро — у середньому, інші — у легкому.

UPD. Пізніше у Міністерстві енергетики України повідомили, що серед постраждалих унаслідок російської дронової атаки — 64-річний слюсар Харківської філії «Газмережі». Він перебуває у середньому стані.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Як писав UA-NEWS.in.ua, після нічної атаки частина Харкова залишилася без світла. Ворог знову завдавав ударів по енергетичній інфраструктурі.

Джерело

Новости Украины