Окупанти шантажують батьків дітей на окупованих територіях Харківщини

Загарбники намагаються збільшити кількість дітей у школах.

Батькам погрожують вилученням дітей.

Так звана «влада» на окупованих територіях Харківської області змушує місцевих мешканців віддавати дітей на навчання у заклади освіти, погрожуючи тим, що буде вилучати дітей. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Псевдовлада попередила родини, в яких є діти, що якщо вони не розпочнуть навчання у вересні поточного року, їхніх дітей будуть примусово відбирати з сім’ї», — розповіли у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти з окупованої громади Харківської області вчитимуться екстерном

Ці факти розповіли люди, які змогли евакуюватися з тимчасово окупованих територій.

Куп’янську окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 150 шкіл Харківщини знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Майже половину із них окупанти хочуть відкрити у новому навчальному році, щоб навчати дітей за російськими програмами. Більшість дітей виїхали з окупованих територій, а ті, що залишилися, у більшості не хочуть вчитися під владою окупантів. Там, де є інтернет, діти будуть навчатися дистанційно в українських школах.

Як писав UA-NEWS.in.ua, мешканців Козачої Лопані залякують обстрілами української армії, вивозять людей у фільтраційні табори на території, а потім відправляють у депресивні райони РФ.

Джерело

Новости Украины