Олег Синєгубов повідомив, коли у Харкові та області з’явиться світло

У регіоні великий дефіцит генерації електроенергії.

У Харківській області є дефіцит електроенергії.

Погодинні графіки відключення електрики, які вводили ще після масованої атаки у березні та оновили на перший тиждень квітня, наразі не діють. До більшості домівок електрику зможуть подати лише уночі. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов після засідання Координаційного штабу з оперативного реагування щодо ситуації в енергосистемі.

«Ситуація важка, є дефіцит для 300 тисяч мешканців Харкова і загалом для 550 тисяч по області. Доручив чинні графіки стабілізаційних відключень привести у відповідність до реалій. Ті, що діють із понеділка, їм точно не відповідають. Зараз ми відкоригували роботу таким чином, щоб хоча б вночі усі жителі міста були з електропостачанням», — пояснив Синєгубов.

Через перенавантаження внутрішня мережа не витримує напруги. Тільки за останню добу сталося два аварійних відключення. Це і стало причиною змін у графіках відключення електрики. Жителів регіону просять не користуватися ліфтами та використовувати за можливості автономні джерела живлення.

«Поки ситуація з подачею світла складна, рекомендую всім жителям області, за можливості, обмежити користування ліфтами у багатоповерхівках, розглянути можливість автономних джерел електроенергії, ощадливо користуватися побутовими приладами — не перевантажувати систему», — зазначив Олег Синєгубов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, через дронову атаку по Харкову погіршилася ситуація з енергопостачанням. У Харкові дефіцит електроенергії складає до 300 мегаватів. Деякі жителі залишалися без світла до 18 годин.

Джерело

Новости Украины