Олександр Гончаренко провів нараду з керівниками лікувальних закладів: що обговорювали


Начальник міської військової адміністрації Олександр Гончаренко, разом із керівництвом відділу охорони здоров’я, провели нараду з керівниками лікувальних закладів Краматорська, інформує міська рада.

Упродовж минулого тижня до лікарень нашого міста на стаціонарне лікування поступило 229 пацієнтів, 17 з них — діти. Водночас 212 пацієнтів було виписано, 7 — померли. Також пацієнти отримують амбулаторну допомогу, загальна кількість відвідувань склала 3443, з них діти — 924. Медичну допомогу отримують не тільки краматорці, а й вимушено переміщені особи. Так, упродовж минулого тижня до лікарень Краматорська звернулись 83 особи зі статусом ВПО, 5 з них — діти. Наші лікарі, за необхідності, відвідують пацієнтів вдома. З 22 по 28 травня вони здійснили 192 таких візити, зокрема 12 — до дітей.   Коронавірус, на жаль, нікуди не зник — позитивні тести на COVID упродовж минулого тижня отримали 26 пацієнтів, троє з них — діти.
У межах робочої наради Олександр Гончаренко обговорив з медиками нашого міста також питання кисневого забезпечення медичних закладів, питання можливого відновлення роботи урологічного відділення міської лікарні №2, плани щодо оптимізації процесу надання стоматологічної допомоги. Окремо обговорили питання заробітних плат медиків в умовах воєнного стану.

Олександр Гончаренко подякував директорам лікарень за високий рівень організації процесів надання медичної допомоги та наголосив, щоб ті активніше співпрацювали з НСЗУ в питаннях можливого розширення переліку послуг, які краматорці можуть отримати безпосередньо у місті.      

Джерело

Новости Украины