Озирнемося назад, щоби рухатись уперед

Якщо відверто, багато українців з нетерпінням очікували завершення 2022-го року. Все таки він приніс стільки болю, горя та страждань нашому народу, що хотілося якомога швидше перегорнути цю трагічну сторінку. Так, війна ще не закінчилася. Та й винен у агресії зовсім не календарний рік, а божевільні задуми кремлівського диктатора. І, звичайно, зомбовані виконувачі його злочинних наказів. Але, так вже повелося, що від Нового року чекаєш тільки добрих подій та гарних новин. Та загадуєш заповітне бажання під ялинкою чи за келихом шампанського. Сьогодні в українців воно одне на всіх — Перемога! З вірою у неї кожен з нас провів старий та зустрів 2023-ий рік.

 

Озирнемося назад, щоби рухатись уперед

 

Якщо озирнутися трохи назад, то минулий рік по-справжньому згуртував та загартував націю. Ми стали єдиним цілим. Але ненависть до ворога не позбавила нас традиційних для українців рис: любові до ближніх, доброзичливого ставлення до оточуючих, гостинності, вміння працювати на совість та відпочивати, як-то кажуть з вогником. Недарма на свята українці купували один одному дуже теплі (у прямому та переносному смислі слова) та світлі (а це вже метафора) подарунки.

Взагалі багато хто використовує промокоди, щоби отримати під час купівлі чималу знижку. Їх можна знайти на спеціальних сайтах, які називають агрегаторами. Там публікують актуальні акційні пропозиції від інтернет-магазинів, рітейлерів, виробників товарів та послуг. Один з найбільших в Україні сайтів з промокодами promocodius.com постійно проводить дослідження змін у споживацьких настроях покупців. Це дозволяє правильно оцінювати актуальний попит та оптимізувати ведення бізнесу. Наприклад, тут можна ознайомитися з результатами одного з таких досліджень. Взагалі у минулому році зміни інтересу українців до тих чи інших продуктів відбувалися багато разів. Адже спрогнозувати хід війни та її вплив на споживчі звички людей надзвичайно важко.

  2022-ий — рік, який назавжди змінив кожного українця та увесь світ

 

Щоби уявити усю калейдоскопічність подій, свідками яких ми з вами стали, варто розділити 2022 рік на декілька етапів:

  • 1. Довоєнний період до 24 лютого.
  • 2. Перший шок після початку ворожої навали.
  • 3. Весна — важка, тривожна та багато в чому визначальна. Перші перемоги ЗСУ, зокрема у битві за Київ.
  • 4. Літо — коли стало зрозуміло, що треба вчитися жити і працювати навіть під час війни. Початок відновлення різних галузей економіки.
  • 5. Осінь — ворожі атаки на критичну інфраструктуру, тривожні очікування блекауту та зими без опалення. Але бальзамом на рани стало подальше звільнення українських територій та втеча ворога з окупованого Херсона.
  • 6. Грудень — час очікування новорічних та Різдвяних свят. Минулого року українці загадували одне загальне бажання — якомога швидше перемогти ворога та почати відбудову економіки країни.

Насправді кожен з цих періодів вносив серйозні зміни у споживацькі настрої та звички людей. Наприклад, атаки на енергетичну інфраструктуру підняли на безпрецедентно високий рівень попит на повербанки (вони навіть обігнали за популярністю смартфони), генератори електроенергії, сонячні елементи та колектори, акумулятори, обігрівачі, пічки-буржуйки, туристичні знаряддя для приготування їжі у похідних умовах тощо. Але жодні намагання ворога не зламали бойовий дух народу та віру у близьку перемогу. 

 

Джерело

Новости Украины