Пасажирів в чернігівських маршрутках майже немає

У Києві, Харкові та Дніпрі закрили метро, внаслідок чого в містах стався справжнісінький транспортний колапс. У Чернігові хоча й із запізненням теж запровадили обмеження у громадському транспорті. Спочатку – не більше 10 осіб в салоні. А тепер, зокрема, маршруток і тролейбусів не буде на цих вихідних, а потім – з 25 березня і до кінця дії карантину. Але місто переживає все це без великих потрясінь, бо, як виявилось, коли ще й обмежень не було – возити особливо було нікого.

Виручка впала в рази

На око людей на вулицях міста та в громадському транспорті реально стало набагато менше. Ми у середу, 18 березня, вирішили поспілкуватись з водієм на маршруті № 15 Федором та поцікавитись, чи доводиться йому висаджувати того самого одинадцятого пасажира, аби не платити штраф, чи все ж таки порушувати ухвалені обмеження, як це роблять у столиці.

За його словами, водії на його маршруті не порушують введені обмеження, адже на зупинках просто немає містян.

– Ми вдень навіть не набираємо одночасно десять пасажирів у салоні. Вранці були зайняті всі сидячі місця – це 14 людей. У нас на маршруті сьогодні (18 березня. – Прим. ред.) водії проїхали два рейси від кінцевої до кінцевої, де так і не змогли підібрати жодного пасажира. У зв’язку з цим виручка в нас надзвичайно впала, але наші роботодавці ставляться до цього з розуміння:, якщо ми не виконаємо норму за день, нас за це не штрафуватимуть, – сказав водій.

Можливо, із цієї причини з того ж 18 березня в місті припинили свою діяльність одразу кілька автобусних маршрутів: № 5, 16, 18, 36-с, 46, 47, а ось маршрутки № 1, 2-а, 3, 9, 17 скоротили свої схеми руху.

Тож, як бачимо, транспортний колапс Чернігову не загрожує, а містяни все ж таки дослухаються до порад керівництва держави й міста по можливості перебувати вдома, а на вулицю виходити лише в разі крайньої необхідності.

еженедельник "Семь дней"

Источник

Новости Украины