Перейменування Кіровограда в Кропивницький: справа закрита

Верховний суд прийняв рішення закрити справу про незаконне, на думку позивачів, перейменування обласного центру.

Після кількох років розгляду справи суд вирішив закрити її. Він аргументував це тим, що не може тлумачити подібні питання, адже це не в його юрисдикції.

Обурливе рішення стало дійсно шокуючим, оскільки думка містян не враховувалась. Дане питання викликало негативні враження і у Сергія Ларіна, який додав:

Чесно, мені важко було підібрати слова після сьогоднішнього рішення суду. Єдине, що можу сказати цензурних складом: незалежної судової гілки влади в Україні більше немає. З 2016 ми разом з жителями Кіровограда судимося проти безмежного і беззаконного перейменування міста. І ось тепер по закінченню 5 років! Судді за клопотанням представників Верховної Ради вирішили, що це не їхня справа, хоча вони вже почали процес! Нібито перейменування міста — це законотворча функція парламенту, а адміністративні суди розглядають лише управлінські суперечки.

Хто взагалі уповноважував Верховний суд трактувати функції Парламенту? Конституція це чітко визначила. Фактично суд просто умив руки і не став сваритися з владою. Адже при публічному розгляді питання у нас були всі шанси виграти справу. Тепер суд говорить нам, що ми можемо оскаржити рішення у Великій палаті Верховного Суду. Тобто нам фактично пропонують звертатися до тих, хто і закрив цю справу.

Звертаюся до соратників: не впадайте у відчай! І противникам: не дочекаєтеся! Ми продовжимо нашу боротьбу. Тільки жителі міста повинні визначати його назву. Ми будемо і далі відстоювати наші права, щоб голос жителів Кіровограда був почутий!

-прокоментував Серігй Ларін.

Источник

Новости Украины