Перевозили дерева на саморобних тракторах: на Чернігівщині затримали крадіїв лісу

Троє чоловіків перевозили на саморобних тракторах п’ятнадцять ясеневих колод ділового лісу. Завдяки оперативно отриманій інформації поліція затримала цих осіб, транспорт і деревину.

Про інцидент повідомив сектор комунікації поліції з громадськістю.

Надвечір 3 червня по допомогу до Борзнянського відділення поліції звернувся лісничий і повідомив про кількох невідомих, які перевозять незаконно вирубану деревину.

До лісу виїхала група реагування патрульної поліції. На місці правоохоронці виявили три саморобні трактори з причепами під керуванням трьох жителів району, які загалом перевозили п’ятнадцять триметрових колод деревини ясеня

Слідчо-оперативна група склала на порушників матеріали, наразі триває експертиза, яка має встановити розмір збитків, завданих лісовому господарству. Транспортні засоби з незаконним вантажем арештовані

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення лісу).

Стаття передбачає покарання у вигляді арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Источник

Новости Украины