Період тривалості локдауну визначено

Коронавірус

Кабмін проголосував за посилення карантину в Україні: у МОЗ перелічили нові обмеження.

Карантин в Україні діятиме до початку весни 2021 року.

Про це повідомляє ТСН, пише 0522.

В Україні від 8 до опівночі 25 січня триватиме так званий локаун, який в уряді назвали «зимовими канікулами». Разом із тим, до кінця лютого в країні подовжено чинні обмеження «помаранчевої» зони, які діють щодня, і режим надзвичайної ситуації.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час засідання уряду 9 грудня.

«Ми пропонуємо подовжити карантинні обмеження на території України до 28 лютого 2021 року. Окрім того, обов’язково продовжити режим надзвичайної ситуації, яка діє, також до 28 лютого. Ті обмеження, які ми пропонуємо, відповідають сьогоднішнім обмеженням «помаранчевої» зони, які діють на території всієї країни»,

— заявив Степанов.

За словами очільника МОЗ, передусім пропонується подовжити роботу закладів громадського харчування до 23:00, але з забороною проведення розрахункових операцій після 22:00. Також пропонується обмежити діяльність:

  • закладів культури (проведення виставок, концертів, кіно);
  • розважальних закладів і будь-яких заходів (зокрема, дискотеки, нічні клуби, оренда під корпоративи);
  • навчальних закладів – школи та університети, за виключенням дитсадків;
  • всіх закладів розміщення, окрім готелів та закладів реабілітації;
  • спортзалів, фітнесцентрів, басейнів, окрім занять на вулиці та професійних команд;
  • закладів харчування, дозволяється робота на виніс або доставка.

Водночас у новорічну ніч проти 1 січня кафе і ресторанам дозволять працювати до 01:00. Також забороняється після 8 січня робота новорічних ярмарок. А новорічні ялинки на площах повинні бути без концертних майданчиків та розважальних зон.

Салони краси та перукарні можуть працювати лише за попереднім записом та без очікування відвідувачів усередині. Проводити спортивні заходи дозволено тільки професійним командам без глядачів. Забороняється будь-яка торгівля непродовольчими товарами (тільки доставка).

Державним та комунальним закладам освіти рекомендують перейти на дистанційний формат роботи, як і установам та організаціям, щоб розвантажити роботу офісів та приймання відвідувачів. Громадський транспорт продовжить роботу.

«Ми не пропонуємо зачиняти будь-який транспорт, але вважаємо, що якщо у нас є такий режим роботи, то всі ці заходи зроблять свою справу і ми зможемо зменшити кількість захворівших за ці 16 днів і піти з мінімальними цифрами»,

— додав Максим Степанов.

Источник

Новости Украины