Піаністка Юлія Божик записала Гімн України у Львові, — ВІДЕО

До Дня Незалежності України піаністка Юлія Божик презентувала інструментальну версію Гімну України. Записала її біля Меморіалу Небесної Сотні у Львові. 

Як розповіла Юлія Божик у коментарі кореспондентці 032.ua, запис та підготовка тривали у стислі терміни. Знімали кліп напередодні свята. За її словами, локацію для виконання обрала не випадково, адже Меморіал Небесної Сотні – це місце пам’яті Героїв України. Вони поклали своє життя за країну, стали національним символом. Щоб відзняти Меморіал без людей довелося розпочати зйомки о 6 ранку.   

Довідково. Юлія Божик – піаністка, лауреатка міжнародних конкурсів. Закінчила ЛНМА ім. М. Лисенка у класі проф. Оксани Рапіти. Активно концертує зі скрипалем-віртуозом Олександром Божиком в Україні та за кордоном. Створили разом із ним проєкт «Божик Дуо».

Нагадаємо, 24 серпня традиційно до Дня Незалежності у Львові виступила капела «Дударик». Учасники виступили просто неба біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Основним твором став Акафіст до Пресвятої Богородиці. 

Читайте також: Нова традиція у Львові: над Меморіалом пам’яті Героїв Небесної Сотні підняли Державний Прапор, — ФОТО

Источник

Новости Украины