Пічки-буржуйки за власними ескізами виготовляють на одному з підприємств Прилук

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Пічки-буржуйки за власними ескізами виготовляють на одному з підприємств Прилук. Розпочали у 2014-му. Перші буржуйки для потреб ЗСУ робили зі старих газових балонів. Цьогоріч самотужки розробили модельний ряд, виробництво зросло в рази.

Основні замовники на буржуйки — благодійники та волонтерські організації. Вони у свою чергу забезпечують пічками ЗСУ та людей, які найбільше постраждали під час бойових дій, розповів підприємець Вячеслав Стрекозов:

"Просили хлопці і нам треба було виходити із ситуації, забезпечувати хлопців буржуйками для приготування їжі, обігріву бліндажів, але масово пішло з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну".

Вячеслав Стрекозов. ФОТО: Суспільне Чернігів

Майстри спочатку розрізають листи металу на необхідні за розміром частини спеціальною гільйотиною, далі частини вигинають і зварюють. Так створюють буржуйки для обігріву та приготування їжі. Їх потужність – 4 та 7.5 кіловат.

Майстер за роботою. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Кінець лютого, березень місяць, коли у нас в Чернігівській області і близько Прилук проходили бойові дії, ми в основному допомагали ЗСУ і теробороні. Це були буржуйки, це були протитанкові їжаки, і все для укріплення бліндажів. Росія почала масово руйнувати об'єкти критичної інфраструктури, які забезпечують населення тепло-, водо-, газопостачанням, також було зруйновано багато житлового масиву. Для населення стала нагальна потреба – просто жити. У квітні ми розробили ці буржуйки. В травні ми розпочали виробництво даної продукції".

Майстер за роботою. ФОТО: Суспільне Чернігів

Над виготовленням буржуйок працює 20 людей. Найближчим часом майстри мають виготовити дві тисячі буржуйок для жителів Миколаєва.

Буржуйки. ФОТО: Суспільне Чернігів

Від початку повномасштабного вторгнення Росії близько 3000 буржуйок з Прилук замовили та відвезли волонтери на фронт та в зруйновані населені пункти України.

Більше дивіться у сюжеті:

Новости Украины