Пік захворюваності очікують у жовтні: яка ситуація із грипом на Вінниччині

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Інфекційне відділення клінічного центру інфекційних хвороб. Фото: Суспільне Вінниця

На Вінниччині минулого тижня по медичну допомогу з ознаками ГРВІ звернулися понад п’ять тисяч мешканців. З них понад дві тисячі – діти. Про це Суспільному розповів заввідділу епіднагляду обласного центру центру контролю та профілактики інфекційних хвороб Олександр Загоруйко.

«Госпіталізовано 180 осіб, з них 60 дітей. МОЗ дав рекомендації, і ми очікуємо чотири штами грипу: два типу А – це Вікторія H1N1, Дарвін H3N2 та ще два вірусу типу В – Вікторія лінія В та вірус Yamagata», – каже Олександр Загоруйко.

Суспільне Вінниця

Епідемії грипу немає, але кількість хворих із ГРВІ в їхній лікарні за останній тиждень зросла, каже лікарка центру інфекційних хвороб Ірена Коновалова.

«Розпочинається гостро, з різкого підвищення температури. Людина відчуває ломоту в суглобах, мʼязах. Виражається інтоксикаційний синдром, погано людям, відсутність апетиту. Якщо ви відчули такі симптоми, то вам одразу потрібно звернутися до сімейного лікаря.

Суспільне Вінниця

Діти в групу ризику, тому що в них швидше набирають обертів симптоми, а похилі люди тому що у них зʼявляються ускладнення – це серцево-судинні захворювання, хронічні, легеневі. Погода на вулиці зараз сприяє цим захворюванням, опалювальний сезон ще не розпочато, вже у нас є пік захворюваності Ковіду, чекаємо і на грип», – каже Ірена Коновалова.

Пік захворювання на грип, за словами Олександра Загоруйка, очікують за два тижні. Аби мінімізувати ускладнення проти грипу, лікарі радять імунізуватися. У Вінниці вакцина проти грипу буде в наявності на початку жовтня, каже Загоруйко. Щеплення робитимуть у Центрах первинної медико-санітарної допомоги, у сімейного лікаря.

Новости Украины