Пішла з життя перша директорка ЗОШ №4 Ольга Проценко


Пішла з життя перша директорка ЗОШ №4 Ольга Проценко. Вчитель української мови і літератури, Відмінник народної освіти, депутат міської ради, просто сильна і мудра жінка. Так написала про свою вчительку директор Ліцею №4 «Успіх» Ірина Каракулова.

«Сумна звістка надійшла до Ліцею #4 » Успіх «. Скінчився земний шлях першої директорки ЗОШ #4 Проценко Ольги Демідівни, яка очолювала нашу школу у 1978—1989 роках. Вчитель української мови і літератури, Відмінник народної освіти, депутат міської ради, просто сильна і мудра жінка.

Період становлення нашого закладу освіти проходив під її керівництвом. Школа-новобуд у 1978 році, безліч проблем, більше 2000 учнів і їх батьків, великий педагогічний колектив, але для нашої Ольги Демідівни труднощів не було. Нам так здавалося…

Зрозуміло тільки тепер, що високий професіоналізм і сила волі були запорукою успішної діяльності школи. Мені пощастило бути ученицею Проценко Ольги Демідівни і я цим пишаюся. Уроки української мови і літератури запам’ятали на все життя, бо вона навчала нас любити рідний край і свою Батьківщину, бути гідними і чесними людьми. Ми , як учні, навіть думки не мали, що наша » Залізна леді» Ольга Демідівна була творчою натурою і писала вірші, присвячені рідному краю, українському народу, його волелюбності і жаги до справедливості… Дякуємо, шановна Ольга Демідівно, за уроки життя, високий професіоналізм, Вашу віру в нас і мудрі поради . Вічна і світла пам’ять.. Спочивайте з миром… Співчуття родині».

Джерело

Новости Украины