«Подвір’я немає»: мешканці Солонки показали наслідки ракетного удару по селу (ФОТО, ВІДЕО)

Фото: NTA

Учора, 15 листопада, під час масованої атаки ворожа ракета прилетіла у село в Солонківській ТГ, що одразу біля Львова. Постраждали приватні садиби. Сьогодні мешканці пригадують пережите. На місці побувала стрім-група «NTA».

Мешканка пані Леся, в якої знищено гараж, розповіла, що на момент ракетної атаки перебувала в підвалі, як усе відбулося — не пам’ятає. Вже коли вийшла на вулицю, побачила розруху.

Інший мешканець, сусід пані Лесі, перебував у дворі: у нього пошкоджена стайня, літня кухня. У хаті повибивало вікна, двері. Вціліла лише одна шиба. Зізнається, одразу побіг шукати якийсь закапелок, щоб сховатися: “Невістка з онуком були в хаті. Дуже перелякалися. Сина з онучкою не було тоді. Коли приїхали, то вже застали велику-велику яму. Брами як не було. Металевий паркан, дах загнуло…”

Намагалися впоратися із наслідками до пізнього вечора: затягували вікна плівкою, прибирали уламки, перекривали дах. Працювали у темряві, без світла.

Ще один мешканець Солонки також показав пошкодження у дворі: сам на момент повітряної тривоги був на роботі.

“Додзвонився до дочки, і мені кажуть, що подвір’я нашого нема”, — розповідає він про 15 листопада.

Потерпілий чоловік у результаті ракетного удару — також місцевий мешканець. Кажуть, що 38-річний чоловік йшов по вулиці, коли в нього влучив осколок. Як повідомили у Львівській міській раді, у лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова чоловіка одразу прооперували. Зараз він перебуває в реанімації у стані середньої важкості.

Як уточнив головний лікар медзакладу Василь Трунквальтер, чоловік отримав проникаючі осколкові поранення грудної клітки та гемопневмоторакс. Медики продовжують надавати йому всю необхідну медичну допомогу.

Раніше писали, що медики повідомили про стан мешканця Солонки, який постраждав внаслідок ракетного обстрілу.

Джерело

Новости Украины