Поліція оголосила підозру серійним шахраям із Сумського СІЗО

Організував групу 36-річний раніше неодноразово судимий чоловік, що має тісні зв‘язки у кримінальних колах. Використовуючи свій авторитет і контролюючи «співкамерників», він розподілив ролі кожного з них, акумулював і розпоряджався отриманими злочинним шляхом коштами. Більша частина з видурених грошей йшла на потреби лідерам злочинного середовища регіону.

В групі, окрім її організатора, налічувалось ще четверо засуджених. П‘ятий спільник знаходився на волі і координував збір готівкових коштів.

В ході ряду проведених обшуків правоохоронці вилучили мобільні термінали та сім-карти, за допомогою яких зловмисники дзвонили своїм жертвам, банківські картки, на які перерахувались кошти від потерпілих, та «чорну бухгалтерію».

Наразі слідчі поліції оголосили організатору та двом його підручним підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 190 КК України з кваліфікуючою ознакою «вчинення у складі організованої групи». Двом іншим співкамерникам — підозру за ч. 3 ст. 190 КК України.

Досудове слідство триває, встановлюються інші причетні до злочинної групи особи та коло потерпілих, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Источник

Новости Украины