Порядок використання електросамокатів у Тернополі: що відомо

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Суспільне

У Тернополі на засіданні позачергової вісімнадцятої сесії міської ради затвердили "Порядок використання легких електричних транспортних засобів (електричних самокатів, сегвеїв, гіроскутерів тощо) на території міста". Про це йдеться на сайті міської ради.

Ці правила є обов’язковими для власників персональних легких електричних транспортних засобів, користувачів сервісів прокату цього виду транспорту і їх операторів.

Порядком, зокрема, передбачено:

  • Легкі електричні транспортні засоби дозволяється використовувати особам, які досягли 16-річного віку. Їхати ними можна лише на велосипедних доріжках за умови дотримання швидкості до 20 км/год.
  • Діти до 10 років можуть використовувати персональні легкі електричні транспортні засоби тільки у супроводі дорослих.
  • З 10 до 16 років можна самостійно використовувати легкі електричні транспортні засоби виключно на тротуарах, пішохідних доріжках за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год.
  • Використовувати персональний легкий електричний транспортний засіб на вулично-дорожній мережі можна за умови, що він обладнаний звуковим сигналом та світлоповертавачами, а у темну пору доби – з увімкненим ліхтарем (фарою). Себе потрібно виділити за допомогою світлоповертальних елементів, що закріплюються на зовнішньому одязі або в інший спосіб.
  • Під час використання персональних легких електричних транспортних засобів особа зобов’язана дотримуватись правил дорожнього руху й особисто нести відповідальність за їх порушення, встановлену чинним законодавством України.

Новости Украины