Потяги повертаються

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перші напрямки по Україні. Поки що доступні квитки на п’ять поїздів Інтерсіті+.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі.

«Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перші напрямки по Україні. Через онлайн-сервіси вже можна придбати квитки на 5 поїздів Інтерсіті+», – написав міністр.

Зокрема, продаж квитків відкрито на такі поїзди:

• № 721/722 та № 726/725 Київ – Харків
• № 763/764 Київ – Одеса
• № 711/712 Київ – Костянтинівка
• № 740/739 Київ – Кривий Ріг

«Поїзди почнуть курсувати з 1 червня, а залізничні каси працюватимуть з 27 травня», – додав Владислав Криклій. Раніше він анонсував, що ціни на квитки поки зростати не будуть, але влітку очікується сезонне подорожчання.

Також міністр розповів, що першими поїдуть приміські електрички, потім поїзди далекого прямування – швидкісні експреси й нічні поїзди. Вони курсуватимуть насамперед на південь країни, але також поїзди поїдуть за кордон. Однак в областях, де епідеміологічна ситуація не дозволяє запуск транспорту, потяги й автобуси ще не їздитимуть.

– Робити висадку можна, а підбирати пасажирів – з логіки прийнятих рішень воно буде нераціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт – це не тільки підвищення мобільності, але й поширення хвороби, – наголосив міністр.

За словами Владислава Криклія, також планується перенесення запуску внутрішніх авіаперельотів. Повітряне сполучення між містами, де немає загрозливої ситуації із захворюванням на коронавірус, намічено відкрити ще до 15 червня.

Источник

Новости Украины