Повітряна атака 22 березня: що кажуть у Тернопільській ОВА

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Брифінг у Тернопільській ОВА. Суспільне Тернопіль

22 березня війська РФ атакували Тернопільщину. В одному з населених пунктів зафіксували падіння уламків на територію приватного домогосподарства. Про наслідки обстрілу розповіли на брифінгу в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

"Над Тернопільщиною сьогодні було знищено шахед окупантів, ракетні уламки розкидані на території кількох громад. Зазнали ушкоджень на Тернопільщині після обстрілів 25 домогосподарств. Ракетне паливо надзвичайно токсичне. Сьогодні слідчо-оперативні групи Державної служби надзвичайних ситуацій працюють над виявленням цих уламків. Якщо ви їх бачите, то не потрібно збирати ці речі, нести їх додому. Телефонуйте до відповідних служб", — повідомив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

За його словами, станом на 11 годину, проблем з електропостачанням після сьогоднішньої атаки РФ, на Тернопільщині немає.

"На місці падіння уламків у кількох громадах Тернопільщини працюють 12 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки. Також на місці падіння уламків працюють вибухотехніки головного управління Нацполіції спільно з піротехніками головного управління ДСНС в області. На місцях в громадах сутворені і працюють комісії. Які оцінюють збитки, що завдані цими ударами. Мешканці можуть звернутися до цих комісій, до голів громад і встановити матеріальні збитки, які були завдані цими подіями. Також наголошую нашим фермерам, які працюють в полях. Можливі виявлення уламків під час польових робіт. Тому одразу, після виявлення, повідомляйте за телефонами 102 або 101. Пожеж на місці падіння уламків не було зафіксовано", — сказав заступник начальника головного управління ДСНС у Тернопільській області Юрій Берестецький.

Новости Украины